Publicerad den

Julgåva

Tredje advent står för dörren och jag vill önska mina följare och alla andra en riktigt god jul. Min julgåva till er blir i år 50% på ett köp. Använd koden jul22

Detta gäller köp som betalas senast den 18/12-22. Frakt tillkommer. Så kika in i tomtesäcken!

Publicerad den

Wapnö julmässa

Snart är det jul igen och i år kommer jag att delta på Wapnös julmässa. Så här skriver Wapnö själva om sin mässa på sin hemsida.

Välkommen till Sveriges gemytligaste julmässa!

Öppettider 24 -27 november 2022
torsdag kl. 12 – 20 fredag kl. 11 – 19 lördag kl. 10-19 söndag kl. 10-17

Öppettider 2 – 4 december 2022
fredag kl. 11-19 lördag kl. 10- 19 söndag kl. 10-17

Entré: 100 kr. Barn under 14 år fri entré. Fri parkering. Vi tar Swish: nr 1231239698

Wapnös fantastiska miljö och de många utställarna ger en försmak av julen. Här finns hantverkare av alla de slag och matboden är fylld med julens delikatesser.​Hela gården andas julstämning med tända marschaller, julgranar, levande eldar, upplysta fönster, julsånger och inte minst julens alla dofter.

I Wapnö Magasin möter du en del av landets skickligaste hantverkare. Det julpyntade korsvirkesmagasinet är fylld med bruks – och prydnadsföremål som vittnar om ett unikt hantverkskunnande från både nya och gamla utställare. Även andra våningen på mejeriet är fyllt av genuint hantverk, vackra kläder, smycken mm.

Mängder av delikatesser – känn dofterna, smaka och njut!
I växthuset framför gårdsbutiken och ute på mässområdet hittar du en mängd spännande delikatesser, mest från gårdsbutiker och småskaliga producenter, allt av hög kvalitet. Här handlar du som man gjorde förr, då det alltid skulle provsmakas en bit korv, ost, sill eller godis, du har producenten framför dig och kan ställa frågor om varan och dess ursprung. Passa på att handla speciella läckerheter till julbordet!

Låt barnen uppleva en öppen gård

Tag med barnen till Wapnö och se på korna, mjölkningen och de nyfödda kalvarna. Prova på att mjölka våra Wapnökossor, provsitt en riktig traktor och sjung julsånger med vår tomtekör.                                    På mässan 26 – 27 nov samt 2 – 4 dec kan barn och vuxna rida på western ponnys från EddyLou Ranch.

Hela gården är öppen och här råder full aktivitet, för trots att det är julmässa måste korna mjölkas, kalvar skötas om och gödseln ska bli biogas. Mjölken och våra andra produkter ska packas och levereras till butiker. Som mässbesökare kan du följa mjölkens väg från mjölkningskarusellen till mejeriet, besöka vår BB-avdelning, och har du tur får du kanske se en kalv födas. På Wapnö Julmässa har vi korna runt knutarna!

MÄSSMENY

Mustig Köttgryta inkl. nybakat bröd och gräddfil samt kaffe 165 kr/person

Julgröt med smörgås och kaffe 100 kr/person

Kakfat med kaffe 80 kr/person